De geweldige voordelen van yogales online

Yoga is een groep fysieke, mentale en spirituele oefeningen die afkomstig is uit India. Er zijn veel yogapraktijken, de meest voorkomende zijn hatha yoga en RÄ ja yoga

Het is een oefening omdat het de flexibiliteit verbetert, kracht opbouwt en controle in het lichaam ontwikkelt.

Talloze studies tonen ons aan dat lichaamsbeweging erg belangrijk is voor het lichaam. Lichaamsbeweging is fysieke activiteit die de fysieke fitheid verbetert. Er zijn veel voordelen verbonden aan regelmatige lichaamsbeweging, zoals het verminderen van het risico op ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes type 2 en kanker. Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

Lichaamsbeweging verhoogt ook de zuurstof- en bloedtoevoer naar de spieren en organen van het lichaam. Het verlaagt het slechte cholesterol en verhoogt het goede cholesterol. Lichaamsbeweging is ook een geweldige stemmingsverbeteraar, omdat het volgens onderzoeken helpt om depressie en angst te verminderen. Veranderingen in levensstijl, zoals lichaamsbeweging, kunnen een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid en het verlengen van de levensduur.

Voordelen van yoga

Gewichtsverlies: het is geweldig om af te vallen, omdat je veel calorieën verbrandt bij het rekken en versterken van je lichaam. Je verliest gewicht terwijl je plezier hebt. Wat is beter dan dat?

Yoga verbetert je lichaam door het strakker, strakker en sterker te maken. Het maakt het tegelijkertijd ook flexibeler.

Verbetering van de geestelijke gezondheid: Yoga helpt de geestelijke gezondheid te verbeteren, aangezien studies aantonen dat regelmatige yogabeoefening de GABA-niveaus in de hersenen verhoogt, de stemming en angst meer verbetert dan sommige andere oefeningen zoals wandelen. Verhoogde ontspanning is zeer gunstig voor het verminderen van stress.

Astma Symptom Reductie: Het is aangetoond dat het de symptomen van astma bij astmapatiënten vermindert.

Verbetert de gezondheid van het hart: Yoga verbetert de gezondheid van het hart. Het kan hoge bloeddruk verlagen, symptomen van hartfalen verbeteren, hartrevalidatie verbeteren en cardiovasculaire risicofactoren verlagen.

Rugpijnbehandeling: Yoga is ook geweldig voor de behandeling van chronische lage rugpijn. Het programma Yoga voor een gezonde onderrug is in een klinische proef 30% voordeliger bevonden dan alleen de gebruikelijke zorg. Pijn voor yogadeelnemers nam met een derde af, terwijl de standaardbehandelingsgroep slechts een daling van 5% had. Yogadeelnemers hadden ook een daling van 80% in het gebruik van pijnmedicatie.

Complementaire behandeling van kanker: Yoga wordt gebruikt als een aanvullende interventie voor kankerpatiënten om depressie, angst, slapeloosheid, pijn en vermoeidheid te verminderen.

Complementaire behandeling voor schizofrenie: Yoga is bestudeerd als een aanvullende behandeling voor schizofrenie. Het kan de symptomen van schizofrenie helpen verlichten en de kwaliteit van leven verbeteren. Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga.

Verhoogt de cognitie: Van yoga is aangetoond dat het cognitieve (executieve functies, inclusief remmende controle) acute voordelen oplevert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader